Jak pomoci teenagerovi s jeho osobním stylem

Ať už má vaše dítě 13 nebo 19 let, vše, co potřebuje k tomu, aby si našlo svůj jedinečný styl, najdete právě zde.

Co je to osobní styl a proč je důležitý

Osobní styl je způsob, jakým se jedinec rozhodne prezentovat světu skrze své oblečení a doplňky. Pro teenagera je nalezení svého stylu cestou k sebepoznání a sebevyjádření.

Teenager na skateboardu

Jak můžete pomoci vy jako rodič

  • Podpora a povzbuzování: Prvním a nejdůležitějším krokem je podpořit vaše dítě v jeho hledání. Přijměte a oceňte jeho snahu o originalitu a nezávislost.
  • Stanovení rozpočtu: Dejte svému dítěti určitý rozpočet na oblečení. To mu umožní oblečení samostatně vybírat, rozhodovat o svém stylu a porozumět hodnotě peněz.
  • Otevřený dialog: Vytvořte prostor pro diskusi o módě a stylu. Zeptejte se na jeho názory a poskytněte mu svůj pohled.
  • Inspirace z médií: Prozkoumejte spolu různé módní styly, trendy a ikony. Časopisy, filmy, sociální média - všechny tyto zdroje mohou poskytnout inspiraci.
  • Experimentování: Nechte své dítě experimentovat s různými styly. Některé věci se mu budou líbit více, některé méně, to vše je součástí procesu.
  • Kvalita versus kvantita: Učte své dítě rozlišovat mezi kvalitními kousky oblečení a rychlou módou. Kvalitní oblečení vydrží déle a je často eticky a ekologicky výhodnější.

Teenage dívka s maminkou

Proč by měl teenager zkusit zrovna secondhand?

  • Jedinečnost a originalita: Secondhandové obchody jsou skvělé pro hledání oblečení, které je mimo mainstreamové módní trendy. Každý kus oblečení má svůj vlastní příběh a unikátní vzhled, což umožňuje vašemu dítěti vyjádřit svůj osobní styl.
  • Udržitelnost: Nakupování v secondhandu je ekologicky příznivé. Pomáhá snižovat odpad a znečištění, které vytváří rychlá móda, a současně podporuje recyklaci a obnovu zdrojů. Pro dnešní teenagery je urdržitelnost velké téma.
  • Ekonomická výhoda: Secondhandové oblečení - a hlavně to značkové -  je často k dispozici za zlomek původní ceny, což umožňuje vašemu dítěti nakupovat více za méně. Ideální pro mladé lidi s omezeným rozpočtem.
  • Vzdělávací příležitost: Nakupování v secondhandu může být také výukovou zkušeností. Teenageři se mohou naučit, jak hledat kvalitní kusy, jak porovnávat ceny a jak důležité je podporovat udržitelné nákupy.

Džíny pro teenagery

Vývoj osobního stylu je dobrodružství, které nám pomáhá lépe pochopit sami sebe a svět okolo nás. Mějte na paměti, že každý styl je jedinečný a správný, pokud je to něco, co vaše dítě opravdu miluje a cítí se v tom dobře. Takže ať už je váš teenager fanouškem vintage módy, miluje punk rock nebo si oblíbil minimalismus, vždy ho podporujte a povzbuzujte v jeho hledání. Zkuste společně objevovat svět secondhandových obchodů.

Nejste si jistí, jakou velikost oblečení u Brumy zvolit? Zajímá vás, jak v Brumlovi převádíme velikosti? Píšeme o tom ve článku Jak rozlišit značení velikostí dětského oblečení

Máte více dětí v různých věkových kategoríích? Praktické informace najdete také v těchto našich článcích:

Co by nemělo chybět v šatníku novorozence

Jak obléknout batole do každého počasí

Příprava na první den ve školce: na co nezapomenout

Oblečení pro školáky - co se vyplatí nakoupit v second handu

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...