Americká značka oblečení GAP

V naší nabídce najdete pestrou škálu oblíbené módní značky GAP. Proto bychom vám rádi tuto americkou značku představili blíže. Móda GAP je určena každému, ženám, mužům i dětem. Vyznačuje se praktičností, originálním a velmi jednoduchým designem a především vysokou kvalitou. Společnost navíc čerpá z bohaté historie, neboť se na trhu drží již několik desítek let.

Historie značky GAP

Módní značka byla založena v roce 1969 v San Franciscu, kde sídlí společnost dodnes. Ještě ve stejném roce byl otevřen také první obchod. Za jejím vznikem stáli manželé Donald a Doris Fisherovi. Po smrti Donalda převzal vedení společnosti Glenn K. Murphy. Společnost se velmi rychle rozrůstala a expandovala do dalších zemí.

Důležitým mezníkem byl rok 1983, kdy společnost Gap odkoupila další čtyři značky – Banana Republic, Old Navy, Piperlime a Arthleta. Tyto značky se staly neodmyslitelnou součástí společnosti GAP, která dnes vlastní již více než tři tisíce prodejen po celém světě, zaměstnává přibližně 152 tisíc zaměstnanců a ročně vydělává kolem 200 miliónů dolarů. Není divu, že značka GAP patří mezi silné hráče na trhu v módním průmyslu.

Móda, která zaujme

Jak už bylo výše uvedeno, pod značku spadají čtyři další módní značky. Nejznámější z nich je Banana Republic, která je velice všestranná. Sortiment Gap můžeme rozdělit na dámské, pánské a dětské odvětví. Nechybí také Gap outlet, kde nalezneme nové módní kousky, které jsou ve slevě (obvykle posezónní outfity). Baby Gap je oblečení pro miminka a Maternity Gap je oblečení určené těhotným ženám. Na své si zde přijde skutečně každý.

Banana Republic se orientuje především na společenskou a luxusní módu. Pod touto značkou můžete zakoupit krásné šaty, kostýmy, halenky, obleky i módní doplňky. Patří k nejoblíbenější ze všech čtyř odkoupených značek a přináší také největší výběr.

Další odkoupenou značkou je Old Navy. Tato značka navrhuje a vyrábí spíše rodinnou módu a doplňky, zaměřuje se zejména na volnočasové oblečení. Athleta se orientuje na sportovní oblečení, v jejím portfoliu najdete sportovní oblečení pro cyklistiku, na jógu, běh, plavání, bundy, teplákové soupravy, mikiny a sportovní kalhoty. Oblečení této značky je určeno pro rekreační i vrcholové sportovce. Poslední z odkoupených značek je Piperlime, která přináší klasickou dámskou, pánskou i dětskou obuv a módní doplňky.

Poslední z odkoupených značek – Piperlime – se zaměřuje na produkci dámské, pánské a dětské obuvi a módních doplňků.

 

Tuto značku si oblíbily také celebrity, jako například Sarah Jessica Parker nebo Joss Stone.

 

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...