Jak nosit nákrčník? Skvělá alternativa zimních doplňků!

Už vás nebaví neustále vázat šály a preferujete změnu? Zvolte praktický nákrčník, který není vhodný pouze pro děti, ale také pro dospělé. Nákrčník představuje praktickou a stylovou alternativu ke klasickým šálám, které se musí vázat a často i překáží, například při sportu. A co se týče malých dětí, u těch je nákrčník jasná volba.

Nákrčník pro děti – praktické řešení

Pro malé děti je nákrčník velmi praktický z toho důvodu, že se snadno nasazuje, dobře drží a hlavně hřeje. Šálu si dítě ve školce jen stěží uváže samo, navíc mu bude překážet při pohybu. Nákrčník jednoduše přetáhne přes hlavu a je to. Tento jednoduchý doplněk by ve skříni našich nejmenších rozhodně neměl chybět. Pokud si nepotrpíte na dokonalou souhru barev, pořiďte nákrčník v neutrální barvě, velmi praktická je například černá nebo šedá, která se hodí ke všemu.

Dámský nákrčník – sportovní elegance

Nákrčník mohou nosit také dospělí a dokonce se tento titěrný módní doplněk vrací do módy a hned si získal mnoho příznivců. Výhody jsou stejné jako u dětí, nákrčník oceníte zejména při volnočasových aktivitách, například na horách. Nikde vás nebude tlačit, škrtit ani volně viset.

A jaké nákrčníky letí? Jednoduše řečeno všechny. Můžete vybírat z různých vzorů i druhů pletenin. V případě dámských nákrčníků doporučujeme pořídit ve více barevných kombinacích, abyste je jednoduše mohla ladit k bundě a ostatním doplňkům. Naprostou klasiku představují nákrčníky v přírodních béžových tónech, velmi pěkně působí strakaté vzory nebo jednoduché jednobarevné modely. Zkrátka fantazii se meze nekladou.

Nákrčník může mít mnoho podob a je jen na vás, jaký zvolíte. Buď klasický „límec“, který nasadíte na krk nebo takzvaná spojená šála, kterou omotáte kolem krku. Tento typ nákrčníku je více elegantní a hodí se také ke kabátu a k sukni.

Při výběru nákrčníku dbejte na to, aby nejen splňoval vaše požadavky, co se designu týče, ale aby byl maximálně pohodlný. Kůže kolem dekoltu a na krku je velice citlivá, proto dbejte na přírodní a měkký materiál, který nekouše.

Nákrčníky pro muže

Nákrčník mohou nosit samozřejmě také muži, i oni mohou vybírat z pestré nabídky sportovních i elegantních nákrčníků, které jsou ušity z přírodních a pohodlných materiálů. Muži si potrpí více na jednoduchý design a dávají přednost funkčnosti a komfortu. 

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...