Zimní dětské bundy, jak vybírat?

Vybíráte dětskou zimní bundu a přemýšlíte o tom, na jaké aspekty se zaměřit? Dobře si promyslete, jaké by měla mít funkce a jak by měla vypadat. Nezapomínejte, že dobrá dětská zimní bunda tvoří základní vybavení do studeného počasí. A protože dětská zimní bunda není zrovna nejlevnější záležitost, její výběr bychom rozhodně neměli podceňovat. Dáme vám pár tipů, jak na to.

 

Kvalita na prvním místě

Při výběru dbejte především na kvalitu, která hraje nejdůležitější roli. Dětská bunda by měla být vyrobena především z prodyšného materiálu, který perfektně odvádí pot. Malé děti jsou hodně aktivní, neustále v pohybu a velmi snadno se zpotí. Jestliže bunda provlhne, dítě snadno prochladne a onemocní. Kromě prodyšnosti je důležitá také nepromokavost, protože v zimě často prší nebo sněží.

Co se týče střihu, vybírejte delší zimní bundy, které sahají alespoň pod zadek, aby dokonale zakrývaly horní část těla. To oceníte zejména ve školce, aby dítěti netáhlo na záda, když se mu vyhrne košilka nebo tričko z kalhot. V neposlední řadě myslete také na důležité doplňky, jako je kapuce, zapínání na zip a reflexní prvky, které by měly být neodmyslitelnou součástí dětské bundy.

Jaký vodní sloupec?

Hlavním údajem na dětské zimní bundě, o který byste se měli zajímat a kontrolovat jej, je schopnost odolávat vodě. To poznáte podle vodního sloupce, který značí voděodolnost. Za nepromokavou bundu považujeme tkaninu, která má vodní sloupec minimálně 1500. Samozřejmě čím vyšší vodní sloupec, tím lepší. V současné době jsou na trhu dětské zimní bundy s vodním sloupcem 3000 až 20 000 mm vodního sloupce. Mezi špičkové bundy patří ty, které mají vodní sloupec 8000 mm.

Nezapomeňte na praktické detaily

Čím pohodlnější a praktičtější dětská bunda bude, tím lépe se v ní bude dítě cítit. Důležité je, aby byla nejen pohodlná, ale také se dobře oblékala. Přeci jen malé děti se velmi nerady oblékají, to známe asi všichni. Praktická je odepínací kapuce, kterou můžete odejmout v případě potřeby. V zimě je důležitý sněžný pás, který chrání děti před tím, aby se sníh nedostal pod bundu. Důležité je stahování konců rukávů za pomoci pružné manžety či stahovacího pásku. V případě, že jsou rukávy delší, můžete je tak snadno přizpůsobit potřebám vašeho dítěte.

Nezapomínejte také na drobnosti, které se zdají zdánlivě bezvýznamné. Například část u brady, která je ve styku s kůží dítěte, by neměla dřít. Ideálně by měla být podšitá fleecem. U menších dětí zvolte bundu, která má uvnitř cedulku, na kterou můžete napsat jméno dítěte a váš telefon. Významnou roli hraje také uspořádání kapes, které by měly mít zapínání na zip.

Kvalitní bundy za příznivé ceny

Nová zimní bunda pro děti nemusí být drahá. Nakupujte v secondhandu zimní bundy oblíbených značek, jako je Next, H&M, GAP, George a jiné. Vsaďte na anglickou módu, na kterou se můžete spolehnout. Všechny kousky jsou v perfektním stavu, děti velmi rychle rostou, bundy prakticky ani pořádně neunosí. Najdete zde slušivé dívčí kabátky, chlapecké bundy i vesty v různých barevných kombinacích.  

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...