Kostýmy a slavnostní oblečení - co se vyplatí koupit v secondhandu

Sezónní události představují v dětském světě magické okamžiky plné radosti a vzpomínek. Ať už je to školkový Halloween, rodinný Štědrý večer, či veselý karneval, kdy se malí kluci a holčičky mění v princezny, piráty, nebo superhrdiny, každá z těchto příležitostí má své nezaměnitelné kouzlo.

A co je neodmyslitelným doplňkem těchto zážitků? Samozřejmě že oblečení! Vánoční svetry s roztomilými sobíky, duchařské kostýmy nebo barevné karnevalové kreace – správné oblečení dokáže dětské zážitky ještě umocnit. Když ale vezmeme v potaz realitu rychlého růstu našich dětí a často vysoké ceny takového sezónního oblečení, může se nám vybavování těchto kousků jevit finančně neefektivní. Co když to tak ale být nemusí? Co když existuje možnost, jak zařídit, aby vaše děti byly skvěle oblečené pro každou příležitost a zároveň šetřit peněženku? Vítejte v světě second handového dětského oblečení, kde kvalita, originalita a přijatelná cena jdou ruku v ruce!

Nejlepší secondhandové sezónní kousky

Halloweenský kostýmHalloweenské kostýmy: Halloween je pro děti nejen svátkem duchů a čarodějnic, ale také příležitostí k výběru nového a vzrušujícího kostýmu. Jak ale dobře víme, dětské preference se mění téměř stejně rychle jako počasí. Jeden rok chtějí kostým ve stylu Dia de los Muertos a další rok chtějí vypadat jako Wednesday Adams. Díky second handu můžeme dětem dopřát radost nového kostýmu každý rok bez obav z prázdné peněženky.

 

 

 

Vánoční kostýmVánoční svetříky a pyžama: Kdo by odolal roztomilým vánočním svetříkům a tričkům s motivy sněhuláků, sobů nebo sněhových vloček? Jsou ideální pro rodinné fotografie u vánočního stromku, využijete je při návštěvách příbuzných a vlastně po celé adventní období.

Karnevalové kostýmy: Karneval je časem dětských fantazií a radosti. Oblíbené postavy z pohádek, superhrdinové z komiksů, zvířátka z oblíbených knih – vše je možné! Díky second handu můžete objevit unikátní a autentické kostýmy, díky kterým vaše dítě zaručeně vynikne v davu.

Oblečení pro speciální rodinné příležitosti: Význačné rodinné události vyžadují výjimečné oblečení. Ať už jde o svatby, křtiny nebo jiné velké události, v second handu najdete širokou nabídku slavnostního oblečení, které přesně zapadne do těchto výjimečných okamžiků a zároveň za něj neutratíte zbytečně vysokou částku. Seženete u třeba perfektní dívčí šaty na svatbu nebo slavnstní oblek pro kluky. 

Oblečení na foceníOblečení na focení: Fotky umí zachytit okamžik. A kdo by nechtěl, aby jeho dítě na rodinných fotkách vypadalo skvěle? Pro holčičky můžete v second handu najít krásné tylové šaty, třpytivé sukně, elegantní bolerka či teplé kabátky. Pro kluky pak elegantní kalhoty, modní vesty, stylová saka nebo propínací svetříky, které dodají fotografiím ten správný šarm.

 

 

 

Proč nakupovat dětské sezónní oblečení v second handu?

Výběr dětského oblečení pro zvláštní příležitosti může být radostným, ale někdy také nákladným procesem. Zvláště když víme, že některé kousky budou nošeny jen jednou nebo párkrát. Zde je několik důvodů, proč je nákup sezónního oblečení v second handu ideální volbou:

Úspora peněz: Sezónní oblečení, ať už jde o Halloweenský kostým, slavnostní šaty nebo slavnostní dívčí boty, bývá často dražší. Vzhledem k tomu, že děti tak rychle rostou, může být nákladné kupovat jim takové nové kousky každý rok. Second hand nabízí kvalitní oblečení za zlomek původní ceny, což vám umožní ušetřit a zároveň udělat radost svým dětem.

Šetrnost k životnímu prostředí: Každým nákupem v second handu přispíváte k ochraně naší planety. Místo toho, aby oblečení skončilo na skládce, dostává druhý život. Tím se snižuje potřeba výroby nového oblečení, což šetří zdroje a snižuje emise skleníkových plynů.

Unikátnost: Chcete, aby vaše dítě vyniklo v davu? V second handu můžete narazit na jedinečné kousky, které v běžných obchodech nenajdete. Ať už jde o svetřík s vánočním motivem nebo karnevalový kostým, vaše dítě bude mít zaručeně originální vzhled.

Kvalita: Představa, že second hand znamená nižší kvalitu, bere za své. Sezónní oblečení, zejména to, které je určeno pro speciální příležitosti, je často nošeno jen jednou. Představte si, že vaše dítě má perfektní kostým na Halloween nebo krásné vánoční šaty, ale příští rok už mu nebudou sedět. Právě takové zboží se dostane do second handu ve vynikajícím stavu a vy tak můžete získat skoro nový kus oblečení za zlomek jeho původní ceny.

DIY kostýmy z basic secondhandových kousků:

Nestíháte už koupit hotový kostým? Nezoufejte! Vyplatí se mít doma základní basic kousky jako jsou černé a bílé legíny, dívčí nebo chlapecké tepláky a trička. Tyto jednoduché kousky pak lze využít jako základ pro originální DIY kostými. Když k nim přidáte pár věcí, které určitě najdete doma, můžete vytvořit nezapomenutelný a jedinečný kostým! Zde je několik nápadů:

Kostlivec

Kostým kostlivecOblečení: Černé triko a černé legíny nebo tepláky.

Postup: Jednotlivé kosti vytvořte jednoduše nalepením bílé lepící pásky na černé oblečení.

 

 

Malý lupič

KOstým malý lupičOblečení: Pruhované triko a černé legíny nebo tepláky, černá čepice.

Postup: Masku vystříhněte z černého papíru nebo obarvěte bílý papír na černo, připevněte pomocí gumiček nebo provázků. Na bílý sáček nebo plátěnou tašku nakreslete symbol dolaru nebo koruny pomocí fixu na textil nebo postačí obyčejný fix.

Déšť

Kostým déšťOblečení: Černé triko a černé legíny nebo tepláky, holínky.

Postup: Klobouk polepte dutým vláknem ze starého polštáře pomocí tavné pistole. Můžete případně použít také vatu. Kapky vystříhněte z modrého filcu, látky nebo lepenky a připevněte modrou přízí nebo provázkem ke klobouku.

 

Olaf

Kostým OlafOblečení: bílé tričko, bílá čepice.

Postup: Jednotlivé prvky vystřihněte z černého, bílého a oranžového filcu nebo lepenky a připevněte na oblečení pomocí tavné pistole. Na čepici připevněte chlupaté modelovací drátky.

 

Dnešní svět rychlé módy může být finančně náročný, zejména pro rodiče, kteří tvoří svým dětem všechny ty zážitky, které se do dětské paměti vrývají svou radostností a jedinečnou atmosférou. Nákup dětského oblečení v second handu je nejen ekonomicky výhodný, ale také ekologicky odpovědný a originální způsob, jak obléci vaše děti pro každou zvláštní příležitost.

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...