Zahřejte se stylově

Chladné zimní období s sebou přináší vrstvení oblečení. Nejdůležitější je, abychom byli co nejvíce v teple. A protože chladné počasí u nás přetrvává půl roku, je třeba zvolit takové oblečení, ve kterém se budeme cítit dobře a zároveň nám bude slušet. Pryč jsou doby bachratých péřových bund, vytahaných svetrů a nudných doplňků bez nápadu. Dnes si můžete dopřát mimořádně slušivý outfit, a pokud budete nakupovat chytře, tak i za skvělou cenu. Jaké jsou módní trendy pro letošní zimu?

Inspirace ze 70. let minulého století

O tom, že retro móda je velice oblíbená, není pochyb. Pravidelně se vrací do módy kousky, které nosily naše maminky a dokonce i babičky. Letošní zima jde ve znamení 70. let minulého století, tedy 45 let nazpátek. Ačkoliv tehdy byla zcela jiná doba a nosily se i jiné materiály, současné trendy jdou v jejích šlépějích. Samozřejmě, že dnešní oblečení je více moderní a také máme oproti našim rodičům větší výběr.

Co přesně si pod touto módou představit? Pamatujete si na kalhoty „zvonáče“ s vysokým pasem? Přesně takové kalhoty se nyní opět nosí. A pokud vám nevadí trochu „extravagance“, zkuste ¾ kalhoty do zvonu, jsou skutečně originální, ale pozor, opticky zkracují nohy. Tyto kalhoty sluší vysokým a štíhlým ženám. Oblíbené jsou také kožešinové doplňky a detaily. A samozřejmě nelze opomenout na roláky, které jsou v zimě velmi praktické.

Jaké barvy zvolit?

Barvám se obvykle meze nekladou. Někteří z nás preferují barevné oblečení, jiní dávají přednost jednoduchosti. Pokud chcete jít s módními trendy, pak vsaďte na vínově červenou, která se zařadila mezi přední barvy letošní zimní sezóny. Tento odstín se hodí k černé. Ideální kombinaci představuje tmavě červený kabát a k tomu si oblékněte černé kalhoty nebo sukni a kozačky. A pokud chcete svůj outfit ještě lépe vyladit, zvolte částečně také červené doplňky, například kabelku s červeným detailem.

Hledáte tip na oblečení do práce? Zvolte červený rolák a černé kalhoty. Vínově červenou barvu můžete doplnit ještě zlatým náhrdelníkem. Velkou výhodou je, že červená sluší prakticky každé ženě. Ale pozor, pamatujte, že méně je více. Pokud se obléknete celá do červené, budete vypadat trochu jako červená Karkulka.

Pánská zimní móda

Také muži si letos přijdou na své. Nosí se pánské oblečení, které podtrhuje mužnost a eleganci. Pánské kožené bundy jsou nadčasové a z módy jen tak nevyjdou. Hledáte-li elegantnější model, zvolte pánský kabát, který se hodí také k obleku.

Náš tip: Móda a kvalita rovná se vysoká cena? Nemusí to tak být, nakupujte chytře v našem bazárku a ušetříte. 

Oblíbené značky a motivy second hand oblečení

  • a další...
  • a další...